Kijk, ruik, proef, leer, ontmoet, ervaar en beleef

Ontmoetingsplek voor smaakfanaten, industrieel toeristisch erfgoed, droomkasteel voor de zuivel, creatief lab voor FOOD. Inspireer en laat je inspireren. Open Ringers nodigt je uit mee te denken. 2018 is het jaar waarin we de oude Ringersfabriek de grandeur teruggeven van de Roaring Twenties. Beleef het met ons mee!
De brochure kun je hier downloaden.


Innovatief erfgoedproject

Open Ringers is -paradoxaal genoeg- een innovatief erfgoedproject. Enerzijds leunend op oude waarden die Dobla verbinden met het centrum van Alkmaar en met het industriële complex. Anderzijds een pionierende samenwerking van gemeente, bedrijfsleven, onderwijs en horeca, voor de eerste chocolate experience van Nederland.

De beeldbepalende kern van het plan is een chocolade–experience van Dobla die een fors aantal bezoekers jaarlijks onderdompelt in de wereld van chocola. De Ringers Experience maakt samen met de andere bedrijven in Ringers zichtbaar wat er in het gebouw gebeurt: bereiding, educatie, innovatie, gastvrijheid en het hoogste niveau van patisserie.

Beleefcentrum voor spannende smaken Opengewerkte chocoladefabriek  Nederlandse Kasba  Ontmoetingsplek voor smaakfanaten  Openbare kookgelegenheid  Lekkerste  congrescentrum van Nederland  Industrieel toerisme met hoog Willy Wonka gehalte  Clubhuis van pastry kampioenen  Zuivel droomkasteel  Kraamkamer van nieuwe ideeën  Zoet innovatiecentrum  Bizarre bazaar  Kaaspakhuis met ingebouwde wijnkelder  Delicaat delicatessenhuis  Sensorisch smulpaleis