De Dobla Asia Trends Tour vond plaats in april 2016. Nadia Jongejan en Amber Poort mochten mee op deze inspiratiereis als prijswinnaars van de GoAsia Chocolate Battle van het Horizon College, afdeling Brood en Banket en Open Ringers. In Vietnam zagen ze met eigen ogen een cacaoplantage, bezochten de imposante chocoladefabriek van Dobla en de Dobla Asia Pacific Pastry Academy in Ba Ria.

De lokale omroep Alkmaar Centraal interviewde Arthur Dontje donderdag 9 juli 2015 over zijn plannen met de Ringers Chocoladefabriek. Hij had goede woorden over voor het gemeentebestuur en de ambtenaren, maar maakte wel duidelijk dat haast geboden is.

Deze animatievideo laat zien hoe de leegstaande Ringers Cacao- en Chocoladefabriek in Alkmaar kan worden omgetoverd tot toeristische trekpleister van formaat rond chocolade en andere delicatessen. Zo wordt Alkmaar weer op de kaart gezet.

In samenwerking met de gemeente Alkmaar organiseerde Cultuurcompagnie een Lab over de openbare ruimte rondom de oude Ringersfabriek op Overstad, die een nieuwe bestemming krijgt. Er werd gekeken naar de invulling van de directe omgeving: hoe kan de Ringersfabriek als aanjager werken voor de gebiedsontwikkeling?

De Alkmaarse ondernemer Arthur Dontje presenteerde donderdag 28 augustus 2014 zijn plannen om de Ringers Cacao- en Chocoladefabriek in Alkmaar nieuw leven in te blazen, gekoppeld aan een ‘chocolade-experience’. Dat deed hij onder meer aan de hand van dit animatiefilmpje.

Ringers, de oude chocoladefabriek van Alkmaar, is een belangrijk monument van industrieel erfgoed. Er zijn buiten en binnen nog veel originele elementen aanwezig. De bouwers lieten zich in de jaren ’30 van de vorige eeuw inspireren door de stijl van de Alkmaarse architect Wils, die via Berlage het werk van de beroemde Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright had leren kennen.