Door ontwikkelingen rond de locatie in Heerhugowaard wil Dobla eind 2018 terugverhuizen naar Alkmaar, waarvoor Dobla de voormalige chocoladefabriek van Ringers op het oog heeft. Deze is gelegen in de binnenstad op 400 meter van het Waagplein, het hart van de stad, en 700 meter van het NS-station.

De Ringersfabriek is industrieel erfgoed uit 1920 waar Ringers tot 1972 bonbons en suikergoed produceerde. Na vertrek van de chocoladeproducent werd het een winkelcentrum, dat nu leegstaat. Een flinke renovatie kan de oude grandeur van vroeger weer terugbrengen.

Binnen de juiste setting van andere vooruitstrevende bedrijven ziet Dobla hier kansen om deze locatie te benutten als voornaam branding tool voor het Dobla-merk en epicentrum voor de Nederlandse patisserie.

Op 8 oktober 2018 verwacht Dobla in een gerestaureerde Ringersfabriek:

  • een vernieuwd hoofdkantoor te openen, tezamen met een internationaal Innovation Center
  • een chocolate experience op te starten waar kan worden ervaren hoe de wereld van chocolade is van cacaoboon tot bonbon.
  • het kleine Dobla Museum van de Dobla Store te verhuizen naar een ruimere accommodatie in de Ringersfabriek.

Deze toeristische trekpleister trekt volgens onze prognoses vanaf 2020 gemiddeld 365.000 bezoekers per jaar.De Chocolate Experience heeft tot doel de bezoeker mee te nemen op een fascinerende expeditie rond geur en smaak van chocola, en de creatieve mogelijkheden te tonen rond dit product.

Verder is een nieuwe internationaal gerenommeerde patisserie-opleiding onderdeel van het project.

De huidige eigenaar Rabo Vastgoed wil de Ringersfabriek verkopen. Dobla wil echter geen vastgoed kopen. Dobla wil haar deel van de Ringersfabriek bij voorkeur huren van BOEi BV, een ideële maar krachtige nationale maatschappij voor behoud, ontwikkeling en exploitatie van industrieel erfgoed.

De ontwikkeling van het totaalconcept is een verantwoordelijkheid van Dobla, in nauw overleg met de beoogde nieuwe eigenaar BOEi en de gemeente Alkmaar.